طريقة عمل طاجن مكرونة
- 1/4 كيلو لحمة مفرومة
- بصلة
- معلقة صلصة
- كيس مكرونة اقلام 400 جرام
- 1/2 كيلو طماطم
- ملح
- فلفل اسود
- بهارات
- بابريكا
- ماء مغلي
- معلقة سمنة
- زيت
- 3 فصوص ثوم
- الخطوات
- * نبشر البصلة ونشوحها في معلقة السمنة و شوية زيت واول ما تحمر نضيفلها كوباية مية و اللحمة المفرومة ومعلقة الصلصة و ملح وفلفل اسود وبهارات ونسيبها تستوي والمية تنشف
- *نبشر التوم و نضرب الطماطم في الخلاط و نحط شوية زيت على النار و نحمر فيهم التوم ونضيفلهم عصير الطماطم و ملح و فلفل اسود وبابريكا ونسيبها تغلي غلوة واحدة و نطفي
- * نجيب صينية بايركس او اي صينية فرن و نحط فيها اللحمة الفرومة ونحط فوقها كيس المكرونة ني و نصب عليها الطماطم ونزود مية مغلية لحد ما الطماطم تكون مغطية المكرونة كلها
- * نغطي الصينية بورق فويل او غطا وندخلها فرن عالي حوالي نص ساعة لحد ما المية كلها تنشف والمكرونة تستوي ونطلعها نقلبها ونقدمها