طريقة عمل البسبوسة
المكوّنات/
- ½ كيلو سميد بسبوسه متوسط
- كوب حليب
- كوب ونصف سكر
- ½ كوب سمنه عاديه على بلدي
- معلقتين عسل نحل اوسيرب تقيل
- ظرف فانيلا
- معلقتين جوز هند اختياري
- للشربات
- كوب ونصف سكر
- 3 كوب ماء ذره ملح ليمون
- ملعقة كبيره عسل كلوكوز
للتزيين :
- *كريز
- *مكسرات
- *فول سوداني
طريقة التحضير/
- 1. نضيف كوب ونصف سكر في بوله ونضع عليه معلقتين العسل واكون مدفيه السمنه دافيه اضيفها واقلب وبعدين اضيف اللبن يكون دافي واقلب مش عايزه
- السكر يذوب كلو واضع فانيل وبعدين اضيف سميد البسبوسه .
2. واضعها في صينيه مقاس ٣٠مدهونه سمنه واضعها في الفرن بتأخذ حوالي ربع ساعة تستوي وتحمر.
-
3. التزيين اختيار ممكن تحطي على الوجه كريز مكسرات فول سوداني على وجهها قبل مادخلها الفرن .
-
4. اكون مجهزه الشربات كوب ونصف سكر و٣كوبيات ماء اقلب كويس السكر يذوب واحطهم على النار يغلو لمده ١٠دقايق لان شربات البسبوسه خفيف لما يغلو اضيف عصره ليمونه ومعلقة عسل كلوجوز واطفي النار تخرج البسبوسه اسقيها بالشربات سخن جداً تبرد واقطعها.
3. التزيين اختيار ممكن تحطي على الوجه كريز مكسرات فول سوداني على وجهها قبل مادخلها الفرن .
4. اكون مجهزه الشربات كوب ونصف سكر و٣كوبيات ماء اقلب كويس السكر يذوب واحطهم على النار يغلو لمده ١٠دقايق لان شربات البسبوسه خفيف لما يغلو اضيف عصره ليمونه ومعلقة عسل كلوجوز واطفي النار تخرج البسبوسه اسقيها بالشربات سخن جداً تبرد واقطعها.